Campus Palm Trees

Campus Palm Trees

torstai 27. helmikuuta 2014

Suloinen Sekametelisoppa



Yleensä kun mietin, että mistä tänne blogiin kirjoitan, niin yritän löytää jonkunlaisen punaisen langan ja seurata sitä ainakin suurimmalta osin koko kirjoituksessa. Olen tässä Joulun jälkeen tehnyt vähän kaikenlaista enemmän ja vähemmän satunnaista, ehkä ainoana yhteisenä tekijänä kaikelle on, että on aikalailla kiire. Kylläkin ihan positiivisessa mielessä kiire, mukava on kun viikko pitää paahtaa menemään, että viikonloppuisin ehtii tehdä jotakin. Tai no on kyllä viikollakin tullut pyörittyä siellä sun täällä. Alustuksesta voi siis päätellä, että tämä päivityskin on aikalailla sillisalaatti.

Nyt kun on tullut jo pari kuukautta mentyä aamulenkille heti kuudelta, niin tietää jo, että ketä siellä salilla on vastassa aamulla. Samat tyypit marssitaan melkein samassa järjestyksessä joka aamu sisälle ja tehdään samat jutut. Kotoisa fiilis on kun koripallojoukkueen treenit on samaan aikaan ja tietää kuka on jakamassa tiskillä pyyhkeitä alakerrassa, kun menee salin puolelle lenkin jälkeen. Tuolla salilla voi lainata hikipyyhkeen aina treenien ajaksi, ihan hyvä lisäpalvelu, niin ei tarvitse itse pestä tai ostella niitä. Auringonnousu näkyy tosi hyvin tuolla kolmannessa kerroksessa ja aamulla tuntuu kyllä, että aivotoiminta alkaa samaa tahtia kun aurinko nousee.

Jostain syystä aina kun tulen salilta ja kävelen tänne minun suurtalouteen, niin tuo käytävän väritys tässä talossa jotenkin saa aamupahoinvoimaan. Se tapahtuu vain aamuisin ja tämä alkoi vasta tämän vuoden puolella. Joku, todennäköisesti hieman värisokea, designeri oli päättänyt, että meidän talon käytävien seinät maalataan valkeasta 70-luvun vihreä/punaiseksi! Kyllä siihen meni kuukausi, että tottui. No, aamulla on aina niin kiire, että ei onneksi ehdi pitkään katselemaan niitä seiniä.

70-Luku parhaimmillaan

Tämän vuoden puolella minun kurssit jotenkin mystisesti päätyi kaikki olemaan yhdessä ainoassa rakennuksessa. Yliopistolla on 90 rakennusta ja mä olen joka päivä siinä samassa. Tästä johtuen sekoitan edelleen välillä että missä luokassa milloinkin on tunti, kun eri aineiden luennot on melkein kaikki samassa kerroksessa.  Hoksasin tässä jokin aika sitten myös, että tuo Sierra Complex on toinen niistä rakennuksista jotka ei menneet maan tasalle siinä -94 maanjäristyksessä. Osittain tuolla olisi remontin aika. Tai no, Amerikkalaisen mittapuun mukaan olisi remontin aika. Täällä aika ahkerasti kaikkia paikkoja laitetaan uusiksi.

Yliopiston kirjaston opiskeluun tarkoitetut alueet rempattiin jokin aika sitten

Mun lähiruokakaupassa, tossa Ralphs:issa on huomenna avajaiset, kun ne on rempanneet koko visuaalisen ilmeen ja vähän muutakin siellä. Ehkä parhaana lisäyksenä voisin mainita, että siellä on nyt myös Starbucks! Eli joka kerta kun haen safkaa, niin voin samalla ottaa myös kahvit mukaan. Toisaalta olen kyllä nyt käynyt aika paljon ruokaostoksilla Whole Foods:issa. Se on Amerikkalaisen mittapuun mukaan ylemmän keskiluokan ja vähän varakkaampien ruokakauppa. Sen tavallaan huomaa, kun ajaa parkkipaikalle, niin siellä on suurempia ja hienompia autoja. Whole Foods:issa aloin kyllä käymään vähän useammin sen takia, että siellä on todella mahtava kasvisruokavalikoima ja kaikkea soijasysteemiä, mitä en ole muualla nähnytkään. Mielenkiintoinen huomio on myös, että sieltä ei saa esimerkiksi Coca-Colaa tai Heinzin ketsuppia. Whole Foods pyrkii myymään kaikkea terveellisempää ja parempaa ruokaa, niin nuo ei sille listalle sitten päätyneet.

Viime viikonloppuna itse asiassa päädyttiin motelliin, joka oli Whole Foodsin vieressä. Santa Barbara oli taas yksi mielenkiintoinen paikka Californiassa. Se on sellainen noin 100.000 asukkaan paikka, joka on sellaisessa pienessä laaksossa meren rannalla.  Käytiin Santa Barbarassa hyvin sekalaisella joukolla. 


 Sunnuntaikahvit

 Santa Barbaran Oikeustalo


Välttelin noita muita kansainvälisiä opiskelijoita, jotta tutustuisin mahdollisimman paljon Amerikkalaisiin, mutta nyt kun päätin mennä tuonne kansainvälisten opiskelijoiden joukkoon, niin sieltä kyllä löytyy aktiviteettia. Santa Barbara on 1,5h pohjoiseen Los Angelesista ja meitä oli yhteensä seitsemän ihmistä, jotka nukkui yhden motellihuoneen kahdessa sängyssä. Opiskelijabudjetilla siis. Hengattiin rannalla, käytiin vähän katsomassa nähtävyyksiä ja kaikkea muuta mukavaa. Koska meitä oli yhteensä viidestä maasta, niin jonkin verran kulttuurieroista ja samanlaisuuksista puhuttiin. Korealainen kulttuuri vaikuttaa aika paljon samanlaiselta, kuin suomalainen. Tai ihmisten tavat toimia ja sillä lailla. Hauska juttu oli muuten, en ollut itse aiemmin kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta englanniksi kun puhutaan, niin Korealla tarkoitetaan Etelä-Koreaa. Olin itse aina ajatellut, että se etelä-osa lisättäisiin siihen joka kielessä.

Jotenkin kaikkialla minne Californiassa menee, ihmiset näyttää siltä, että ne on lomalla. Amerikkalaiseen rentouteen kun lisätään tämä Californian ilmapiiri, niin syntyy sellainen ajatusten ja asioiden yhteenliittymä, että mikä vain on mahdollista. On muun muassa mahdollista kuljettaa rekka-auton korkuista pahvipinoa lava-autolla ja tilata Inn and Out Burgerista viidet ranskalaiset vahingossa. Niistä ranskiksista iso osa meni kyllä roskiin. Californian perustuslaissa on muuten eniten kirjoitusvirheitä koko maailmassa. Tämä johtuu siitä, että kansalaiset voivat tehdä lakialoitteita, jotka sitten Californian lainsäätäjät joko hyväksyvät tai hylkäävät sellaisenaan, eikä niihin sallita muutoksia. Täällä muutokset tapahtuvat oikeasti aikapitkälle sitä rataa, kun ihmiset haluavat tehdä. Ilmeisesti täällä ihmiset näyttää lomalaisille sen takia, että California on yleisesti ottaen Amerikan sisältä ja ulkopuolelta katsottuna paikka, jonne voi tulla ja mennä miten päin vain, ilman pelkoa epämääräisistä rajoituksista .

Valtiotieteiden proffa kertoo todella mielenkiintoisesti kaikki asiat aina luennoilla, niin ei haittaa yhtään, vaikka kyseisen kurssin luennot ovat jo 8 aamulla. Nyt ymmärrän jo paljon enemmän Amerikan lainsäädäntöä ja hallintoa ja ymmärsin muun muassa, minkä takia USA ei aikoinaan allekirjoittanut Kioton ympäristösopimusta. Aika usein Amerikkaa katsotaan negatiivisin silmin sen takia, kun täällä hallitus tekee milloin mitäkin. Noissa kommenteissa vaan puuttuu se ymmärrys, että Amerikkaa ei johdeta Washingtonista muuten kuin hyvin pieniltä osin. Osavaltioilla ja paikallishallinnolla on täällä aika paljon valtaa, mutta erityisesti sitä valtaa on yksilöillä. Jokaisen päivänvarjon väriä ei tarvitse säädellä, koska täällä ymmärretään, että mitä pidemmälle sitä valtion lonkeroa viedään, sitä ahtaammaksi käy yksilön oleminen.

Valtiotieteiden luennolla on käytössä sellainen oppikirjamuoto, mitä en itse koskaan ole käyttänyt. Meidän kirja on netissä. Se on nettiin rakennettu, isolta osin kirjaa muistuttavaksi teokseksi, jonne on upotettu tehtäviä, kyselyjä ja muita kurssiin liittyviä asioita. Aluksi ehkä hieman epäilin tuon kirjan toimivuutta, mutta heti ensimmäisen viikon jälkeen olin jo täysin tämän elektronisen kirjan kannalla. Se kirja hyödyntää laajasti kaikenlaista grafiikkaa, tilastoa ja kaikkea muuta, mitä ei painamiseen liittyvistä syistä pystyisi liittämään kirjaan. Muun muassa videoita on monessa eri muodossa lisätty kirjan kappaleisiin. Viime viikolla kävimme läpi naisten äänioikeutta ja sitä, miten naisten ja tummaihoisten oikeuksien ajaminen on ohjannut myös muiden vähemmistöjen oikeuksien ajamista Amerikassa. California oli yllättäen ensimmäisten joukossa, kun äänioikeutta naisille annettiin. Tulen todennäköisesti aina muistamaan hyvin yksityiskohtaisesti naisten äänioikeuteen liittyviä asioita Amerikassa, koska siihen oli todella hyvä video! Minulle käy joskus niin, että innostun joistakin asioista ihan perusteellisesti ja tämä video on ehdottomasti yksi niistä!  Se kertoo kokonaisuudessaan kaikki isot otsikot ja tärkeät yksityiskohdat. Linkki tuossa otsikossa alla.


Not to be above but equal to all men, we only ask to be part of this Union. I’m a citizen of this nation!

We cry for freedom, oh hear our voice and see we’re equal to all men.

We, the whole people, not just male citizens formed this most perfect Union!




Sen lisäksi, että olen innostunut Emmy ehdokkaaksi päässeestä opetusvideosta, olen myös alkanut pyörimään auton ympärillä aika paljon. Se rakennus, missä kaikki minun luennot ovat, on aivan vierekkäin yhden parkkitalon kanssa, joten ajan joka aamu luennolle. Saa niin kätevästi oven vierestä parkkipaikan, että en pysty vastustamaan 5-minuutin ajoa verrattuna vartin kävelyyn. Lisäksi olen hieman ottanut selvää muutamasta korjausjutusta tuohon autoon liittyen ja huomannut, että ne pystyy aika yksinkertaisesti tekemään. Tähän päivään mennessä en ole siis kertaakaan edes poltinta vilkkuun vaihtanut autoon. Aiemmin meni niin paljon aikaa talon remontointiin ja muihin kotitalousjuttuihin, että jätin tarkoituksella auton huollon ihan muille. Muun muassa se valokennon vaihto, mistä viimeksi selitin, on todella helppo tehdä itse. Siihen ei tarvitse edes työkaluja! Amazonista saa sen kennon uutena $130,  kun Volvon merkkiliike täällä lupasi $290 koko homman hinnaksi. Innoissani täällä olen nyt lärännyt kohta kaikki 400 sivua Amazonista Volvon autotarvikkeita. Löysin vielä sellaisen hienon videon aiheeseen liittyen. Toisin kuin yleensä, tämä juttu on juurikin niin helppoa kuin tuossa videolla. Kotelo pois, uusi tilalle. Bueno.



Tämä päivä oli pakko pyhittää stressivapaaksi, joten en tehnyt mitään. En yhtään mitään. Paitsi kävin Auto Zonessa ostamassa palaneen takavalon tilalle uuden ja vaihdoin sen, nyt kun osaan tehdä sen inhimillisessä ajassa. Huomenna sitten taas uusi kierros ja vauhtia Ferrariin. Viikonlopuksi on niin paljon suunnitelmia ja tekemistä, että tämä yksikin vapaa oli vähän liikaa!

Join aamukahvit mukavissa maisemissa, vartti kotoa ja koko Valley näkyy!





Mun Skandinaavinen kulkuneuvo sulautuu hyvin maastoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti