Campus Palm Trees

Campus Palm Trees

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kämppiksiä

Nyt on sitten pari päivää eletty saman katon alla kahden kämppiksen kanssa. Toinen kämppis on ensimmäisen vuoden opiskelija ja toinen on hieman vanhempi ja pidempään opiskellut. Minä jaan makkarin tuon nuoremman kanssa ja se toinen on hakenut huonetta vain niin, että saisi asua siinä yksin. Mukavilta tyypeiltä vaikuttaa molemmat. Ainakin tähän asti. Tänään meillä oli tapaaminen kaikkien samassa kerroksessa asuvien kanssa. Tapaamisessa käytiin läpi lähinnä yleisiä asioita, esimerkiksi sitä, että jos aikoo polttaa marihuanaa täällä niin siitä lentää automaattisesti ulos. Tapaamisessa pelattiin myös jotain seurapeliä, mitä puolet paikallaolijoista ei oikein ottanut tosissaan. Ilmeisesti täällä on suhteellisen yleistä riitautua kämppisten kanssa, koska iso osa ajasta selitettiin sitä, milloin saa hakea muuttoa eri asuntoon ja mistä syistä. Aika iso osa syistä oli kiellettyjä heti suoraan. Esimerkiksi jos kämppis on liian sotkuinen tai kuuntelee vääränlaista musiikkia, niin vaihtoa ei myönnetä. Näistä asioista pitää vaan kuulemma jutella. Tavallaan ihan looginen juttu, koska erilaisten ihmisten kanssa pitää tulla toimeen. Yliopiston asuntojen kerrosvastaavien pomo kävi pitämässä tämän puheen, jotta asia tulisi tarpeeksi selväksi. Syy siihen, miksi melkein mitään syytä vaihtoon ei hyväksytä oli myös selkeästi sanottu.

”Kun menette työelämään, niin teidän pitää vaan tulla toimeen työkavereidenne kanssa. Töissä kohtaatte niin erilaisia ihmisiä, että nyt saatte hyvää harjoitusta sitä varten. Teidän tarvitsee tuoda sitä leipää pöytään myöhemmin ja se vaatii paljon enemmän hammastenkiristystä kuin täällä asuminen.”


Eli aika selkeästi tuli asia esille. Hyväksyttäviä syitä huoneenvaihtoon ei jäänyt oikeastaan minkäänlaisia. Vain yksi mainittiin suoraan. Jos epäilee hyvin vahvasti, että kämppis on murhaaja, niin silloin on sallittua hakea huoneenvaihtoa. Toivottavasti siis en päädy hakemaan huoneen vaihtoa. Ehkä ainut mistä voi tulla haasteellista, on se, että jaan huoneen sellaisen henkilön kanssa, joka ensimmäistä kertaa muutti kotoa pois. Yleensä sellaisilla tyypeillä on hieman vaikeuksia ymmärtää äidin puuttumista kotoa. Mutta olen toiveikas, että kaikki menee ihan hyvin. Lopulta, me vietetään tuolla samassa huoneessa hyvin vähän aikaa.
Talo Vaasassa vaihtui sänkyyn Los Angelesissa.

Ainahan kuitenkin jotain erilaisia käytäntöjä ilmenee ja sellaisiakin meillä on jo löytynyt. Kengät jalassa käveleminen sisällä. Se kun ei ole Amerikassa mikään leffajuttu vaan ihan totta. Täällä ollaan todella paljon kengät jalassa sisällä. Molemmat kämppiksistä käveli yhden päivän aivan joka paikassa kengät jalassa. En ole ihan varma, mutta ehkä ne otti kengät pois kun menivät suihkuun. No otin sitten hyvin varovaisesti asian puheeksi, että olisiko ok jos otettais kengät sisätiloissa pois jalasta. Ensin puhuin asiasta tuolle vanhemmalle kämppikselle, koska hän oli matkustellut enemmän ja selvästi ymmärsi näitä kulttuurieroja paremmin. Hänelle se oli ihan ok, että kengät jätetään eteiseen, mutta sitten tämä nuorempi kämppis ei ollut ihan niin helppo. Tai oli, mutta hän ei vaan muistanut asiaa ollenkaan vähään aikaan. No muutaman kerran asiasta puhuttiin ja sen jälkeen homma hoitui. Tämä koko kenkä asia kuulostaa suomalaisen korvaan todella oudolta ja ilman yhtään epäilystä uskon, että kaikki suomalaiset ovat minun puolella tässä asiassa. Kuitenkin tässä täytyy ymmärtää tämä ero kahden kulttuurin välillä. Amerikkalaisten mielestä ei ole yhtään tippaa ihmeellistä, jos sisätiloissa ollaan kengät jalassa. Piste. Suomalaisten mielestä tämä on kauheaa. Piste. Olen suhteellisen onnellinen, että tämä asia käsiteltiin näin hyvin, koska lopputulos olisi voinut hyvinkin olla aivan toinen. Päivän ajan tuo nuorempi kämppis muuten luuli, että Suomessa otetaan sukatkin pois kun mennään sisätiloihin. Tämä oli täysin päätelmä siitä, kun minä olin kävellyt avojaloin sisällä päivän, koska satuin eilen käyttämään vain flip floppeja. Täytyy näissä erilaisuuksissa olla aina vähän varovaisiakin, jotta ei tule vahingossa astuttua kenenkään varpaille. Oli niissä varpaissa kenkiä, sukkia tai ei kumpaakaan.
Vihdoin! roskapönttö ja vessapaperia. Molempien tärkeyden huomaa vasta kun ne puuttuvat.

Tuolla vanhemmalla kämppiksellä on auto ja se on ollut jo todella tarpeen. Kävimme eilen Targetissa hakemassa ruokaa, pesuaineita, roskakorin ja kaikkea sellaista, mitä en ole joko saanut tai pystynyt tuomaan tuosta läheisestä ostoskeskuksesta. Haettiin aikalailla auton täydeltä kaikenlaista mitä maa päällään kantaa. Lisäksi tuo toinen kämppis sai jostain hommattua television ja imurin. Ihan tarpeellisia nekin. Vessapaperia meillä on aikalailla armeijan varasto tällä hetkellä, koska kaikki osti vähän niin kuin säilöön.
Dorm essentials! Ei saatu Target:ia aivan tyhjäksi, mutta hieman kuitenkin. Tuo ostoskärry oli meidän talon ala-aulassa joten hyödynsimme sitä, kun kannoimme tavarat autolta huoneen ovelle.

 
Ehkä mielenkiintoisin, mutta todella tarpeellinen, ostos oli vedensuodatin.

Tuolla vedensuodattimella on siis sellainen tarkoitus, että se poistaa metalleja ja muita myrkkyjä vedestä. Vesi lorotetaan ylhäältä sisään ja se valuu aktiivihiilisuodattimen läpi. Jotenkin tämä prosessi myös onnistuu hävittämään suhteellisen voimakkaan kloorin maun, mikä hanavedessä on. Tämä on ihan positiivinen keksintö, koska muuten kaikki vesi pitäisi ostaa pullovetenä. Suoraan hanasta tulevassa vedessä nimittäin maistuu todella selvästi kloori.

Tänään yritin metsästää kampukselta automaattia, josta pystyy ostamaan pyykkikoneeseen tarvittavan kortin ja ladata sille sisältöä. Löysin kaksi konetta eri puolilta kampusta, mutta molemmista oli kortit loppu. No, saan tämän asian hoidettua ensi viikolla. Minulla on vielä jäljellä muutama puhdas paita, joita voin käyttää. Huominen päivä on sen verran rankka, että pitää ihan henkisesti valmistautua. Luennot alkavat 9:30 aamulla ja loppuvat 5 iltapäivällä. Välissä on joku tunti suunnilleen, jossa ehdin käydä syömässä, mutta muuten ei ole kuin vartin välejä, joissa toivottavasti ehdin hölkätä seuraavalle luennolle. Se hölkkäys ei kyllä ole tuossa säässä kovin suositeltava liikkumismuoto, mutta kampuksen koon takia on varmaan pakko. Keskiviikko on vielä mielenkiintoisempi tapahtuma. Keskiviikon aikataulu on muuten sama kuin maanantaina, mutta pääsen luennoilta vasta 8 illalla. Täytyy katsoa, jos huomisen illan ohjelmaan saisin laitettua ainakin pysähdyksen liikuntakeskuksella. Voisin rekisteröityä sinne, niin tiistaina pääsisin suoraan kuntoilemaan. Samalla reissulla voisin myös kysyä siitä ulkoliikunta seikkailukerhosta.

Tällä hetkellä toivon, että kämppisten kanssa ei tulisi mitään suurempia ongelmia täällä asumisen aikana. Tietysti jännittää myös kaikki kurssit ja miten pärjään niillä. Joutuu varmasti opiskelemaan enemmän kuin nämä amerikkalaiset.

2 kommenttia:

  1. Kommentoin nyt näköjään jokaiseen erikseen täällä...

    Mutta tuo kenkäjuttu on jännä, en yhtään ymmärrä mistä se alunperin tulee. Oliko MN:ssä teillä sama käytäntö? Mä en siellä tavannut ehkä kuin perheen tai pari, jossa kenkiä ei otettukaan ovella pois automaattisesti. Ehkä tuollaisessa aurinkoisemmassa, kuivemmassa paikassa tämä kenkäsysteemi on vähän ymmärrettävämpää, loskassa ja kurassa kun ei varmaan kukaan oikeasti halua sisällä lompsottaa...

    (Adamseillä muuten oli tuo vedensuodatinkannu, on kyllä paras keksintö! Tulee Aquafinan <3 ostaminen kalliiksi kyllä pitemmän päälle.)

    Mahtavaa lukea näitä sun merkintöjä, ne on niin AMERIKKALAISIA, ah. Haluan sinne asumaan, haluan!

    VastaaPoista
  2. Saa kommentoida vaikka joka paikkaan, ei haittaa ollenkaan!
    Minnesotassa meilla otettiin kengat pois jalasta. Mutta oikeasti luulen etta se johtuu saasta. Kun taallahan aina aurinko paistaa, niin ei tule niin paljon sita nakyvaa likaa. Joo, ma vaihdoin itseasiassa Aquafinan johonkin Nestlen pulloveteen jota sai 3x20kpl pakkaus $7.

    Mun kamppikseksi voi mielellaan tulla. Olen ajatellut etta jos ensi vuonna loytaisi jonkun frendin jonka kanssa vuokraisi yhdessa asunnon. Paikka on auki! Taalla on kylla todella mukavaa. En pysty muuta sanomaan!

    VastaaPoista